Resume
Researcher
ORCID: 0000-0001-7032-8069
Volkan Idris
Sari
PhD Student at Ankara University
Department of Geography Ankara, Turkey
Citations
-
Contact Info
Resume
About
Experienced Consultant with a demonstrated history of working in the public policy industry. Skilled in Portfolio Management, Urban Planning, Spatial Analysis, Regional Planning, and Development Studies. Strong professional with a Doctor of Philosophy - PhD focused in Human and Economic Geography from Ankara University.
Project
Korunan alanların planlanmasında tarihsel süreç
Ülkemizde mekânsal planlama sürecinin gelişimi incelendiğinde korunana alan planlamasının önemli bir başlık olduğu ortaya çıkmaktadır. İmar, iskân, kalkınma ve kentsel büyüme amaçlarıyla gelişen ve kurumsallaşan şehir planlama tecrübesinden farklı olarak korunan alan planlaması kentsel alanların gelişme baskısı altında kalan doğal, tarihi ve kültürel alanlara yönelik önemli bir planlama deneyimi haline gelmiştir. Bu deneyim başlangıç döneminde uluslararası kurumların standartlarını karşılamak üzere gelişmiş olsa da zaman içerisinde Türkiye’de kurumsallaşmış ve mevzuatta yerini almaya başlamıştır. Cumhuriyet dönemi koruma politikalarının gelişimi dört dönem itibarıyla ele alınabilir. 1923-1950 dönemi modern koruma yaklaşımlarının henüz gelişmediği ancak kurumsallaşma ve koruma bilincinin gelişmesi açısından altyapının oluştuğu hazırlık dönemi olarak isimlendirilebilir. 1950-1980 dönemi ise çeşitli uluslararası anlaşma ve sözleşmelere taraf olunması, bazı öncü kurumların kurulması ve modern koruma süreçlerinin ilk işaretlerini veren mevzuatın geliştirilmesi nedeniyle başlangıç dönemi olarak ele alınabilir. 1980-2000 dönemi mevzuat ve organizasyon açısından korunan alanların ayrılması, planlanması ve yönetimi konusunda yapılan düzenlemeler bakımından kurumsallaşma dönemi olarak isimlendirilebilir. Son olarak 2000 sonrası dönem ise uluslararası sözleşmelere taraf olma, modern kurumsal yapıların geliştirilmesi, mevzuatın uyumlaştırılması ve uluslararası varlık listelerine daha fazla alan/eser kabul edilmesi açısından yakınsama dönemi olarak tarif edilebilir.
Qualitative analysis in regional planning
Qualitative analysis in regional planning
Urban Economy
Productive cities in Turkey
Analyze Turkish cities with respect to their productivity level and produce policy recommendations in order to connect these cities to global market through international value chains.
Siyasal İdeolojiler Bağlamında Mekan İsimlendirmeleri: Ankara'daki Kültür Merkezleri Örneği
Bu çalışmanın amacı farklı siyasi görüşleri temsil eden belediyelerin mevcut ya da yeni tamamlanmış kültür merkezleri için seçtiği isimlerin incelenmesi yoluyla iktidarın kamusal alana yansımasının değerlendirilmesidir. Bu çalışma kapsamında Ankara’nın merkez ilçelerindeki kültür merkezleri için tercih edilen isimlendirmeler üzerinden yerel yönetimlerin toplumsal ve kültürel alanlarda inşa etmeye çalıştıkları ideolojiler ele alınacaktır.
The Urban Quality of Life and Entrepreneurship/Kentsel Yaşam Kalitesi ve Girişimcilik
The Urban Quality of Life and Entrepreneurship
Public Investment Management
To strenghten the effectiveness of public investment management in Turkey
Turgut Cansever'in penceresinden şehirlerimiz
Bu çalışmada Cansever'in şehircilik alanındaki özgün tespit ve önerileri bir düşünce bütünlüğü içerisinde ele alınmaya çalışılacaktır. Bunu yaparken öncelikle şehirciliğe ilişkin temel sorun tespitleri irdelenecektir. Ardından bu sorunların çözümünde atıf yaptığı temel ilkeler ele alınacaktır. Varlık, tarih ve coğrafya unsurlarını temsil eden ve düşünce sistematiğindeki bütünlüğü sağlayan bu ilkeler onun şehircilik yaklaşımını anlama ve anlatmada kilit rol oynamıştır. Son olarak Cansever’in şehircilik sorunlarımızın çözümüne ilişkin sıklıkla değindiği çözümler dile getirilecektir.
Kent tanımı ve kentsel fonksiyonlar
Using socio-economic indicators to define size typology of Turkish cities.
Sustainable tourism planning
Analysing middle income trap through international indices: Turkish case
Defining current status of Turkey with respect to international indices. Understanding the gap between income level and socio-economic development. Questioning the bottlenecks of Turkish development and signs for middle income trap.
Realted Researchers